This website uses cookies to enhance your experience.

Norske klassikere (Bok)

Bøker, filmer, musikk, radio og TV fra 1945 til i dag - Inger Merete Hobbelstad, Morten Ståle Nilsen, Sven Ove Bakke, Vidar Kvalshaug. Nå er det kulturelle arvesølvet samlet mellom to permer! Norsk populærkultur har bidratt med å forme nordmenns syn på seg selv og verden. Historiene, sangene og
Price
kr 149,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Bøker, filmer, musikk, radio og TV fra 1945 til i dag - Inger Merete Hobbelstad, Morten Ståle Nilsen, Sven Ove Bakke, Vidar Kvalshaug.

Nå er det kulturelle arvesølvet samlet mellom to permer! Norsk populærkultur har bidratt med å forme nordmenns syn på seg selv og verden. Historiene, sangene og tv-ansiktene gir oss et felles referanseverk som gjør at vi kan snakke sammen. Vi vet alle hva slags kvinnemenneske man viser til om noen sammenliknes med Tante Sofie.

De fleste har et bilde av De dødes tjern på netthinnen og er i stand til å bli med på allsang til Åges Dains me dæ hvis festen er bra nok. Og vi har motvillig vært på fornavn med Rodney og Annette fra Big Brother. I denne boka har fire av våre fremste kulturjournalister samlet det de ser som de største norske klassikerne etter krigen innenfor litteratur, film, musikk, radio og TV. Dette er ikke et forsøk på å kanonisere kulturen vår, eller dra et skille mellom populærkultur og finkultur.

Under klassikerbegrepet er det plass til både høy og lav, det ypperste av kvalitet og det vi er litt flaue for å innrømme at er norsk. Boka er en kjærlighetserklæring og et overflødighetshorn, en samling inspirerende tekster som drar deg inn i nostalgiens verden og som får deg til å løpe til bokhylla, biblioteket, filmklubben eller platebutikken.
Specifications
Item No. 9788243005600
Utgitt 2012
Format Innbundet
Sjanger Bøker, Musikk, Film & TV
Tema Kulturhistorie
    Loading
    Loading