This website uses cookies to enhance your experience.

Doddo - Tunge Tider (Vinyl)

I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at «Jeg vil bare ha en mann» strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, vokalist var Eduardo «Doddo» Andersen. I 2002 avgikk bandet ved en stille død, men det gjorde ikke Doddo. Han skrev bøker, laget revy, drev viseklubb og jobbet
Price
kr 299,00 - kr 20,00 kr 279,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at «Jeg vil bare ha en mann» strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, vokalist var Eduardo «Doddo» Andersen. I 2002 avgikk bandet ved en stille død, men det gjorde ikke Doddo. Han skrev bøker, laget revy, drev viseklubb og jobbet med flyktninger.

I 2018 var han tilbake som artist og ga ut albumet «La oss ta en idealist». Den samfunnsengasjerte platen ble varmt mottatt av både publikum og presse. Bergens Tidende skrev blant annet: «Vi trenger Doddos vakre og vonde ord om hverdagshat og apati», og ga albumet fem av seks hjerter. Under fjorårets Spellemannpris vant Doddo og albumet prisen for Årets tekstforfatter. På samme prisutdeling ble Ørjan Matre belønnet med to Spellemannpriser i kategoriene Samtid og TONOs komponistpris. På festen ble første stein i et samarbeid mellom Matre og Doddo lagt. Samarbeidet har resultert i stryke- og blåsearrangementer fra Matre til singlene «Sakte» og «Det skal gå deg vel» som har blitt sluppet ila det siste året. Både «Sakte» og «Det skal gå deg vel» er med på Doddos nye album «Tunge tider» som slippes 4. september. Tittelsporet er en duett med Marthe Valle, en svanesang til den vestlige, kristne, hvite, heterofile manns hegemoni, som bare kan sies å ha blitt mer tematisk aktuell siden innspillingen. Det samme kan sies om de fleste sporene på platen som tar for seg temaer som klimaendring, homofobi, konkurransesamfunnet, et nært forestående valg og utmattelsen og apatien man kan kjenne på i møte med nyhetsstrømmen om de samme temaene.

Tracklist
1. Tunge tider
2. Livet har blitt en konkurranse
3. Menn som ikke liker menn
4. Sakte
5. Snart er det valg
6. Det skal gå deg vel
7. Himmelen griner
8. Du får meg til å glemme
9. Vi skulle vært et annet sted
Specifications
Item No. EDDA024
Utgitt 2020
Format LP
Sjanger Rock
    Loading
    Loading