This website uses cookies to enhance your experience.

Vinden Stiger (Blu-ray)

Hayao Miyazaki er grunnlegger av Studio Ghibli og mannen bak noen av filmhistoriens flotteste animasjonsfilmer og karakterer: Chihiro, Ponyo, Totoro og Mononoke. Hans siste film før han pensjonerte seg, Vinden Stiger, er et storslått mesterverk for et mer voksent publikum - det handler om drømmen om
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Hayao Miyazaki er grunnlegger av Studio Ghibli og mannen bak noen av filmhistoriens flotteste animasjonsfilmer og karakterer: Chihiro, Ponyo, Totoro og Mononoke.


Hans siste film før han pensjonerte seg, Vinden Stiger, er et storslått mesterverk for et mer voksent publikum - det handler om drømmen om å fly, men også om kjærlighet og om å leve i en ekstremt turbulent tid.Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen om å bli pilot. Han bestemmer seg i stedet for å bli flykonstruktør. Inspirert av den italienske flydesigneren Caproni, setter han alt inn på å lage flygende kunstverk. I 1927 får han jobb på en av Japans ledende flyfabrikker og begynner å utvikle det som skulle bli jagerflyet Zero, brukt av japanerne under andre verdenskrig.Parallelt fortelles en kjærlighetshistorie. Jiro treffer vakre Nahoko under ekstreme forhold: De møtes på et tog som sporer av under det store jordskjelvet i 1923. Begge overlever, men forsvinner fra hverandre i de harde årene med depresjon og epidemier som følger i jordskjelvets kjølvann. Skjebnen fører dem sammen igjen, men lidenskapen settes på prøve.Vinden Stiger bygger på faktiske hendelser og personer. Animasjonsfilmen er et spennende historisk drama om et land som forsøker å reise seg fra tøffe tider, men som stuper rett inn i en ny verdensomspennende krig. Den er samtidig en rørende og varm kjærlighetshistorie fortalt av en mester.

Specifications
Item No. B-5362
Utgitt 19.11.2018
Format Blu-ray
Sjanger Anime
Aldersgrense 7
Spilletid 2 t 6 min
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading