This website uses cookies to enhance your experience.

Vinden Stiger (DVD)

Animasjonsfilmen er et spennende historisk drama om et land som forsøker å reise seg fra tøffe tider, men som stuper rett inn i en ny verdensomspennende krig. Den er samtidig en rørende og varm kjærlighetshistorie fortalt av en mester. Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen
Price
kr 99,00 - kr 11,88 kr 87,12
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Animasjonsfilmen er et spennende historisk drama om et land som forsøker å reise seg fra tøffe tider, men som stuper rett inn i en ny verdensomspennende krig. Den er samtidig en rørende og varm kjærlighetshistorie fortalt av en mester.


Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen om å bli pilot. Han bestemmer seg i stedet for å bli flykonstruktør. Inspirert av den italienske flydesigneren Caproni, setter han alt inn på å lage flygende kunstverk. I 1927 får han jobb på en av Japans ledende flyfabrikker og begynner å utvikle det som skulle bli jagerflyet Zero, brukt av japanerne under andre verdenskrig.Parallelt fortelles en kjærlighetshistorie. Jiro treffer vakre Nahoko under ekstreme forhold: De møtes på et tog som sporer av under det store jordskjelvet i 1923. Begge overlever, men forsvinner fra hverandre i de harde årene med depresjon og epidemier som følger i jordskjelvets kjølvann. Skjebnen fører dem sammen igjen, men lidenskapen settes på prøve.Hayao Miyazaki er grunnlegger av Studio Ghibli og mannen bak noen av filmhistoriens flotteste animasjonsfilmer og karakterer: Chihiro, Ponyo, Totoro og Mononoke. Hans siste film før han pensjonerte seg, Vinden Stiger, er et storslått mesterverk for et mer voksent publikum - det handler om drømmen om å fly, men også om kjærlighet og om å leve i en ekstremt turbulent tid.

Specifications
Item No. Q-4193
Utgitt 2013
Format DVD
Sjanger Anime
Aldersgrense 7 år
Spilletid 2 timer 6 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading