This website uses cookies to enhance your experience.

Den Grønne Sykkelen (DVD)

Item No. 151426
Wadjda er ei nysgjerrig og uredd jente på ti år. Hun drømmer om en grønn sykkel, men i Saudi-Arabia hvor Wadjda bor er det ikke tillatt for jenter å sykle i gatene. Mens moren hennes er opptatt med å overbevise faren om å ikke finne seg kone nummer to, prøver Wadjda å skaffe penger til å kjøpe
Price
kr 79,00 - kr 9,94 kr 69,06
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Wadjda er ei nysgjerrig og uredd jente på ti år. Hun drømmer om en grønn sykkel, men i Saudi-Arabia hvor Wadjda bor er det ikke tillatt for jenter å sykle i gatene.

Mens moren hennes er opptatt med å overbevise faren om å ikke finne seg kone nummer to, prøver Wadjda å skaffe penger til å kjøpe sykkelen selv. På skolen er hun kjent som en bråkmaker. Da hun melder seg opp i en konkurranse i Koran-resitasjon der førsteprisen er en pengesum, blir lærerne hennes overrasket.

Den grønne sykkelen er en sjarmerende og engasjerende fortelling om ei tøff jente som trosser samfunnets regler for å følge sin egen vei. Wadjda er en heltinne full av liv og Waad Mohammed er et funn i rollen. Hennes energiske pågangsmot er smittende og filmen har vunnet publikums hjerter verden over.

Dette er den første spillefilmen fra Saudi-Arabia, et land uten kinoer. Filmen er i tillegg regissert av en kvinne, Haifaa Al Mansour.

Skuespillere
Abdullrahman Al Gohani, Reem Abdullah, Sultan Al Assaf, Waad Mohammed
Specifications
Item No. Q-4153
Utgitt 2013
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense Tillatt for alle
Antall disker 1
Spilletid 1 time 37 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading