This website uses cookies to enhance your experience.

Berlin 36 (DVD)

Under trussel om boikott av OL fra flere vestlige land som følge av Hitlers fascistiske politikk, velger nazistene å hente hjem Gretel Bergmann, en tyskjødisk kvinnelig idrettsutøver fra England for å delta i OL for Tyskland. Nazistene står derimot fremfor et dilemma - hvis den jødiske
Price
kr 99,00 - kr 70,00 kr 29,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Under trussel om boikott av OL fra flere vestlige land som følge av Hitlers fascistiske politikk, velger nazistene å hente hjem Gretel Bergmann, en tyskjødisk kvinnelig idrettsutøver fra England for å delta i OL for Tyskland. Nazistene står derimot fremfor et dilemma - hvis den jødiske idrettsutøveren presterer for godt i konkurransene vil dette undergrave deres ideologiske argument om at jøder er "undermennesker".


For å hindre at Bergmann skal bidra til å trekke raseteorien i tvil, trener tyskerne en ung mann i forkledning som kvinne for å bli medlem av det olympiske laget. Tyskerne venter akkurat lenge nok til at lekene er i gang før Bergmann blir erstattet til fordel for den unge mannen, som deltar i lekene som kvinne.


Basert på sanne hendelser som fant sted under de olympiske leker i Berlin i 1936.

Specifications
Item No. 85252IN
Utgitt 2009
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense 15 år
Spilletid 1 time 40 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading