This website uses cookies to enhance your experience.

Kongen Av Bastøy (DVD)

Den norske storproduksjonen Kongen Av Bastøy er regissert av Marius Holst (Øyenstikker, Ti Kniver I Hjertet) og basert på virkelige hendelser som fant sted i 1915. 17 år gamle Erling ankommer skolehjemmet på øya Bastøy med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han
Price
kr 99,00 - kr 11,88 kr 87,12
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Den norske storproduksjonen Kongen Av Bastøy er regissert av Marius Holst (Øyenstikker, Ti Kniver I Hjertet) og basert på virkelige hendelser som fant sted i 1915.

17 år gamle Erling ankommer skolehjemmet på øya Bastøy med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han villig til å gå på bekostning av andre, for selv å slippe unna et undertrykkende og brutalt regime?

Etter en tragisk hendelse, blir Erling motvillig involvert i de andre guttenes skjebner - og en dag befinner han seg i spissen for et voldsomt opprør. Staten svarer med å sende et panserskip med 150 væpnede soldater til øya for å gjenopprette ro og orden.

Kongen Av Bastøy gir et dystert innblikk i et mørkt kapittel av Norges historie, hvor vold og maktmisbruk utgjorde hverdagen til unge gutter. Benjamin Hestad gjør en formidabel innsats i rollen som Erling, mens Stellan Skarsgård og Kristoffer Joner er uhyggelig gode som henholdsvis bestyrer og lærer på den beryktede ungdomsanstalten. Budsjettet på hele 54 millioner kroner kommer til uttrykk blant annet gjennom en imponerende scenografi, med omgivelser og kostymer som virkelig transporterer publikum tilbake til Bastøy anno 1915.

Skuespillere
Benjamin Helstad, Kristoffer Joner, Stellan Skarsgård, Trond Nilssen
Specifications
Item No. NO1302946
Utgitt 2011
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense 11
Spilletid 1 t 56 min
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading