This website uses cookies to enhance your experience.

Ran (DVD) Akira Kurosawa

Akira Kurosawas geniale adaptasjon av William Shakespeares Kong Lear blander på magisk vis japansk historie, Shakespeares plot og regissørens egne tanker rundt makt, lojalitet og svik. Ran er et av tidenes fremste visuelle mesterverk, en episk historie med tidløs relevans. Vi befinner oss i Japan på
Price
kr 99,00 - kr 50,00 kr 49,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Akira Kurosawas geniale adaptasjon av William Shakespeares Kong Lear blander på magisk vis japansk historie, Shakespeares plot og regissørens egne tanker rundt makt, lojalitet og svik. Ran er et av tidenes fremste visuelle mesterverk, en episk historie med tidløs relevans.


Vi befinner oss i Japan på 1500-tallet, hvor den aldrende herskeren Hidetora (Tatsuya Nakadai) planlegger å dele riket likt mellom sine tre sønner. Farens ønske om å tre ned fra tronen fører til hard maktkamp mellom sønnene, og Hidetora lar seg forføre av de to eldstes smiger … mens den yngste blir landsforvist for å snakke ærlig til sin far. Historien som følger er full av ambisjoner, vold, hevngjerrighet og - til syvende og sist - galskap og død, hele veien formidlet med dyp følsomhet og fortreffelig skuespill.
Specifications
Item No. DVD-249
Utgitt 1985
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense 15 år
Spilletid 2 timer 33 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading