This website uses cookies to enhance your experience.

Rome - Open City (DVD)

Året er 1944. Mussolini er falt, og Romas gater gir gjenlyd av nazistenes støveltramp. I sentrum for fortellingen finner vi en kvinnelig arbeider, en katolsk prest og en motstandsmann, som alle personifiserer det alminnelige menneskets kamp mot overmakten. Rossellinis film (med manus av den bare 24
Price
kr 79,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Året er 1944. Mussolini er falt, og Romas gater gir gjenlyd av nazistenes støveltramp. I sentrum for fortellingen finner vi en kvinnelig arbeider, en katolsk prest og en motstandsmann, som alle personifiserer det alminnelige menneskets kamp mot overmakten.

Rossellinis film (med manus av den bare 24 år gamle Federico Fellini) ble innspilt mot slutten av andre verdenskrig. Størstedelen av rollene spilles av amatører, og filmen er tatt opp uten bruk av kunstig lys eller fastmontert kamera, noe som gir den et usedvanlig realistisk preg. Filmen førte til en estetisk revolusjon innenfor filmkunsten, og den regnes blant de mest betydningsfulle verkene innen neorealismen under den italienske filmens storhetstid etter krigen.

Skuespillere
Aldo Fabrizi, Anna Magnani, Marcello Pagliero, Vito Annicchiarico
Specifications
Item No. AWE0435NDVD
Utgitt 1945
Format DVD
Sjanger Krigsfilm
Aldersgrense 15 år
Spilletid 1 time 38 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading