This website uses cookies to enhance your experience.

Wallenberg - A Hero's Story

Richard Chamberlain spiller Raoul Wallenberg, som tilhører en velstående familie av svenske bankfolk. Selv om Wallenberg er en kristen "arier", forakter han Hitler-regimets antisemittisme.  Han har ikke samvittighet til bare å lene seg tilbake og betrakte begivenhetene med uro, men sverger å hjelpe
Price
kr 129,00 - kr 30,00 kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Richard Chamberlain spiller Raoul Wallenberg, som tilhører en velstående familie av svenske bankfolk. Selv om Wallenberg er en kristen "arier", forakter han Hitler-regimets antisemittisme.


 Han har ikke samvittighet til bare å lene seg tilbake og betrakte begivenhetene med uro, men sverger å hjelpe så mange som mulig av nazistenes jødiske ofre.


 


Wallenberg jobber som diplomat ved den svenske ambassaden i Budapest under andre verdenskrig. Han klarer å hjelpe over 100 000 ungarske jøder til å flykte, og får dermed SS-toppen Adolf Eichmann (spilt med dyrisk raseri av Kenneth Colley) som sin personlige fiende. Tragisk nok blir Wallenberg selv offer for en annen "utrenskning" ved slutten av krigen, da han blir arrestert av russerne og forsvinner for alltid.

Specifications
Item No. 09182IN
Utgitt 1985
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense 15 år
Antall disker 2
Spilletid 3 timer 40 minutter
Undertekst Norsk, dansk, svensk
    Loading
    Loading