This website uses cookies to enhance your experience.

Kampen Om Tungtvannet (DVD)

Storsatsingen Kampen Om Tungtvannet, fra produsenten av Max Manus, er en medrivende NRK-serie om de alliertes kamp for å stoppe Hitlers produksjon av atombomben på Rjukan i Telemark. Serien følger sabotasjeaksjonen og beskriver bakgrunnen for hva som skjedde på Rjukan i krigsårene. Den tar for seg
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Storsatsingen Kampen Om Tungtvannet, fra produsenten av Max Manus, er en medrivende NRK-serie om de alliertes kamp for å stoppe Hitlers produksjon av atombomben på Rjukan i Telemark.

Serien følger sabotasjeaksjonen og beskriver bakgrunnen for hva som skjedde på Rjukan i krigsårene. Den tar for seg historien om den tyske nobelprisvinneren i fysikk, Werner Heisenberg, som får i oppgave å utvikle atombomben for nazistene. Videre følger vi Leif Tronstad, kjemiprofessoren og majoren som med sin kunnskap om kjernefysikk og tungtvannsproduksjonen ved Rjukan, var sentral i å advare de allierte og å planlegge sabotasjeaksjonene.

Serien forteller også historien om de ni mest sentrale sabotørene som gjennomførte aksjonene, og om Norsk Hydro som produserte tungtvannet for tyskerne.

Skuespillere
Anna Friel, Benjamin Helstad, Christian Rubeck, Cristoph Bach, Dennis Storhøi, Espen Klouman Høiner, Frank Kjosås, Maibritt Saerens, Robert Hunger-Bühler, Stein Winge, Tobias Santelmann
Specifications
Item No. 1200610
Utgitt 16.03.2015
Format DVD
Sjanger TV-serie, Krig
Aldersgrense 15 år
Antall disker 2
Spilletid 4 timer 30 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading