This website uses cookies to enhance your experience.

Ni Liv (DVD)

Jan Baalsrud er på et sabotasjeoppdrag fra England til Norge med 11 andre vinteren 1943, da fiskebåten deres angripes av en tysk patruljebåt. Som eneste overlevende lykkes det Baalsrud å unnslippe og en farefull reise mot nøytrale Sverige begynner. Etter flere uker i snømassene i de steile norske
Price
kr 79,00 - kr 9,48 kr 69,52
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Jan Baalsrud er på et sabotasjeoppdrag fra England til Norge med 11 andre vinteren 1943, da fiskebåten deres angripes av en tysk patruljebåt. Som eneste overlevende lykkes det Baalsrud å unnslippe og en farefull reise mot nøytrale Sverige begynner. Etter flere uker i snømassene i de steile norske fjellene blir han snøblind og må til slutt skjære av seg sine frostskadde tær for å overleve.

Den mest fremtredende norske filmregissør etter 2. verdenskrig, Arne Skouen, har med denne filmen laget et mesterverk, som både ble Oscar®-nominert og siden kåret til Norges beste film gjennom tidene. Det vidunderlige norske landskapet danner bakgrunn for den sanne historien om Jan Baalsruds utrolige flukt fra den tyske hær. Jack Fjeldstad (Gull Og Grønne Skoger) spiller Baalsrud med imponerende overbevisning, og ble i 1985 slått til ridder av St. Olavordenen for sitt fremragende arbeid i norsk filmkunst.

Skuespillere
Alf Malland, Henny Moan, Jack Fjeldstad, Joachim Holst-Jensen
Specifications
Item No. 1323431
Utgitt 1957
Format DVD
Sjanger Krigsfilm
Aldersgrense 11 år
Antall disker 1
Spilletid 1 time 31 minutter
    Loading
    Loading