This website uses cookies to enhance your experience.

True Grit (2010) (DVD)

Med westernfilmen True Grit har Coen-brødrene laget sin hittil største kinosuksess, og det er jaggu ikke rart at filmen slo an blant både publikum og kritikere. Her er store stjerner (Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin), en forbløffende dyktig nykommer (13 år gamle Hailee Steinfeld) og ikke minst
Price
kr 99,00 - kr 20,00 kr 79,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Med westernfilmen True Grit har Coen-brødrene laget sin hittil største kinosuksess, og det er jaggu ikke rart at filmen slo an blant både publikum og kritikere.


Her er store stjerner (Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin), en forbløffende dyktig nykommer (13 år gamle Hailee Steinfeld) og ikke minst en svært så underholdende historie - en kombinasjon som førte til hele ti Oscar-nominasjoner, deriblant for beste film, beste regi, beste tilrettelagte manus, beste mannlige hovedrolle (Bridges) og beste kvinnelige birolle (Steinfeld).


 


Etter at faren blir skutt ned og drept av kjeltringen Tom Chaney (Brolin), bestemmer 14 år gamle Hattie Ross (Steinfeld) seg for å spore opp morderen og sørge for at han får straff som fortjent. Hun søker hjelp fra den mest hardbarkede sheriffen hun kan finne - Reuben J. "Rooster" Cogburn (Bridges), en mann med "true grit". Mot Roosters vilje slår ungjenta følge med ham i jakten på Chaney. På ferden gjennom indianerterritoriet får de selskap av den jålete Texas-sheriffen LaBouef (Damon), som også ønsker å se Chaney dingle i galgen. Men innen den tid må trioen igjennom mange farer, som bare ekte mannfolk - og små jenter med mannsmot - kan unnslippe med livet i behold …


 


Joel og Ethan Coens versjon av True Grit er den andre filmatiseringen av Charles Portis' roman fra 1968. Den første, regissert av Henry Hathaway, ga John Wayne hans eneste Oscar i 1970.

Specifications
Item No. NO1199196
Utgitt 2010
Format DVD
Sjanger Western
Aldersgrense 15 år
Antall disker 1
Spilletid 1 time 46 minutter
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading