This website uses cookies to enhance your experience.

Persian Lessons / Leksjoner I Løgn (DVD)

Frankrike, 1942. Gilles blir arrestert av SS -soldater sammen med andre jøder og sendt til en fangeleir i Tyskland. Han unngår å bli henrettet ved å påstå at han ikke er jøde, men perser. Løgnen redder Gilles til å begynne med, men nå får han ordre om å lære leirkommandøren, Koch, å snakke farsi.
Price
kr 159,00 - kr 30,00 kr 129,00
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Frankrike, 1942. Gilles blir arrestert av SS -soldater sammen med andre jøder og sendt til en fangeleir i Tyskland. Han unngår å bli henrettet ved å påstå at han ikke er jøde, men perser. Løgnen redder Gilles til å begynne med, men nå får han ordre om å lære leirkommandøren, Koch, å snakke farsi. Koch drømmer om å åpne en restaurant i Teheran når krigen er over. Gilles vet at det står om livet og utvikler et utspekulert system for å stadig finne på og huske nye ord og lærde dem videre som om de var farsi.

Gjennom språkundervisningen oppstår det et spesielt forhold mellom Koch og Gilles, noe som skaper sjalusi blant fanger og soldater. Gilles forstår at livet hans er over i det øyeblikket løgnen blir avslørt, og hvert møte med Koch blir et spill med døden.

Regissør Vadim Perelman sto bak den anerkjente og Oscar-nominerte ‘House of Sand and Fog’, og filmen er basert på novellen ‘The Invention of a Language’ av Wolfgang Kohlhaase.

Skuespillere
Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, Leonie Benesch, Alexander Beyer
Specifications
Item No. 5709165756825
Utgitt 2022
Produksjonsår 2019
Format DVD
Sjanger Krig
Aldersgrense 15
Spilletid 2 t 9 min
Undertekst Norsk
    Loading
    Loading