This website uses cookies to enhance your experience.

Hex A.D. - Astro Tongue In The Electric Garden (Vinyl)

“Astro Tongue in the Electric Garden” er et album fullt av psykedeliske vibber og vintage, progressiv hardrock. Det nye albumet viser en bred musikalsk palett som strekker seg fra nedstemte doomy riff til bombastiske mellotron-virvler og episke Maidenske gitarmelodier. Hex A.D. har bygd seg opp et
Price
kr 269,00 - kr 32,28 kr 236,72
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
“Astro Tongue in the Electric Garden” er et album fullt av psykedeliske vibber og vintage, progressiv hardrock. Det nye albumet viser en bred musikalsk palett som strekker seg fra nedstemte doomy riff til bombastiske mellotron-virvler og episke Maidenske gitarmelodier.

Hex A.D. har bygd seg opp et solid rykte de siste årene som én av Norges beste ambassadører for den ­klassiske hardrocken vi kjenner fra band som Uriah Heep og Rainbow. På albumet “Netherworld ­Triumphant” fra 2018 dykket bandet dypt ned i det gyldne mørket på begynnelsen av 1980-tallet, noe som ga dem en storm av gode anmeldelser fra hele verden.

Nå er de tilbake med det rykende ferske albumet “Astro Tongue in the Electric Garden”!

Der “Netherworld Triumphant” var mørk, majestetisk og mystisk, er “Astro Tongue in the Electric Garden” litt mer progressiv, rocka og variert.

På “Astro Tongue in the Electric Garden” har bandet latt sine forskjellige musikalske inspirasjoner flyte fritt, og det er en sterkere følelse av melodi på denne platen sammenlignet med de tre foregående. Den ­overordnede følelsen er litt psykedelisk, og har en smak av slutten av 1960-tallets scene i London der band som Pink Floyd, Cream og The Jimi Hendrix Experience forandret populærmusikken for all fremtid. De blues-aktige riffene i “Hawks & Doves”, vintage-gitarlydene og det episke orgel- og mellotronløpet levner liten tvil om at Hex A.D. tar av seg hatten for de tidligere nevnte storhetene på dette albumet.

Etter bortgangen av bandets mangeårige produsent Chris Tsangarides, ­har produksjonen av det nye albumet blitt håndtert av Rick Hagan, som startet Hex A.D. sammen med Chris tilbake i 2011.

Det er flere gjesteartister som er med på “Astro Tongue in the ­Electric Garden”.

Den legendariske hardrock-vokalisten Eirikur Hauksson, kjent for sin enestående innsats med det norske metallbandet Artch og Uriah Heep-legenden Ken Hensley, bragte ett av albumets sentrale spor “Hawks & Doves” til nye høyder med sin blues-aktige preg.

Tidligere Paul DiAnno-gitarist, og nåværende gitarist i Audrey Horne, Thomas Tofthagen har bidratt med sine enestående ferdigheter på det tunge bluessporet “Hawks & Doves”.

Tidligere Dio-gitarist, og nær samarbeidspartner av bandet, Rowan Robertson har bidratt med alt av gitarer på bonussporet “Grace & Pain”, og leverer enda en av sine fantastiske opptredener.

Lyrisk er “Astro Tongue in the Electric Garden” innom temaer som ­stoffmisbruk, psykedelia, science fiction og Vietnamkrigen, som alle kan relateres til slutten av 1960-tallet.

Tracklist
01. Elle Ist Mort
02. Deadly Nightshade
03. Astro Tongue
04. The Day The Sky Exploded
05. Au Revoir Jardin Electrique
06. Hawks And Doves
07. Ole Bonies
08. A Stone For the Bodies not Found
Specifications
Item No. FRESHTEA013LP
Utgitt 2020
Format LP
Sjanger Hardrock
Se alt av Hex A.D.
    Loading
    Loading