This website uses cookies to enhance your experience.

Malin Pettersen - Wildhorse (CD)

Malin Pettersens kommende album Wildhorse er en samling reiselåter. Og som en villstyrig hest, har karrieren hennes tatt henne i en drøss forskjellige retninger det siste året, med uante muligheter og stadig nytt publikum. Solodebuten References Pt.1 ble svært godt mottatt og belønnet med en
Price
kr 179,00 - kr 20,00 kr 159,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Malin Pettersens kommende album Wildhorse er en samling reiselåter. Og som en villstyrig hest, har karrieren hennes tatt henne i en drøss forskjellige retninger det siste året, med uante muligheter og stadig nytt publikum. Solodebuten References Pt.1 ble svært godt mottatt og belønnet med en Spellemann-pris. Men det var minialbumet Alonesome som for alvor brakte Pettersen internasjonal oppmerksomhet.

«Pause», den første singelen fra Alonesome ble kalt «an absolute stunner» av Paste Magazine, mens Rolling Stone Country skrøt av albumets tittelspor. I oktober 2019 trollbandt Pettersen publikum på bransjefestivalen Americanafest i Nashville og ved plateslipp strømmet ærverdige Billboard Magazine albumet i sin helhet. I januar 2020 var hun en snakkis på Americanafest UK i London, før turen gikk til Trondheim Calling og et par uforglemmelige opptredener. En haug profilerte konserter var booket til South By Southwest i Austin, før pandemien satte en stopper for akkurat det. Men slike midlertidige hindringer stopper ikke Malin Pettersen.

Oppi alt dette spilte Pettersen også inn sitt tredje album i Nashville, hennes nye «andre hjemby». Hun har vært i studio med rutinerte musikere som har spilt med navn som Kacey Musgraves, Nikki Lane og Colter Wall, så det er absolutt ingenting å si på kvaliteten på musikerne. «Jeg bare hoppet på flyet for å reise og spille inn med disse fire karene jeg knapt hadde møtt før,» sier Pettersen om opplevelsen. «Og jeg føler virkelig at vi skapte noe helt spesielt sammen.»

For de som kjenner til Malin Pettersen, er det den store stemmen som drar deg inn, mens det er låtene som holder deg der. Der hennes forrige album var en samling nedstrippede sololåter, er dette en skikkelig bandplate som inneholder alt fra vestkystpop og moderne americana til groovy country og sløy honkytonk – opplagte referanser fra en artist som er på en – foreløpig – kreativ formtopp.

Låtene er skrevet i de omskiftende tidene vi lever i – omskfitende både i Pettesens egen karriere, men også i den større sammenhengen. De handler om reise, savn, oppdagelse og undring. Om å forlate din «Hometown» for å jage en «Wildhorse Dream», og å leve med, og bli kjent med seg selv på veien. Dette er reiselåter på mer enn en måte: «Jeg ønsker alltid å forstå verden jeg er i, og reisen vi alle er på, litt bedre,» sier Pettersen.

Wildhorse ble spilt inn i Nashville i studioet Music City U.S.A. med Aaron Goodrich, Ryan A. Keith, Misa Arriaga og Eddy Dunlap, med bidrag fra Dennis Crouch, Logan Ledger, Ben Sanders, Mike Eli og Emily Keith.

Tracklist
01. California
02. Hometown
03. Particles
04. Holding Lonely
05. Let's Go Out
06. Arkansas
07. I Don't Care
08. Weightless
09. Mr. Memory
10. Wildhorse Dream
11. Queen Of The Meadow
Specifications
Item No. DWYBO004CD
Utgitt 2020
Format CD
Sjanger Country
Se alt av Malin Pettersen
    Loading
    Loading