This website uses cookies to enhance your experience.

Roy Lønhøiden - Det Ensomme Landet (CD)

En helstøpt norsk singer/songwriter fra Finnskogen debuterer med eget album. Roy Lønhøiden har frem til nå vært en norsk musiker forbeholdt en mindre gruppe av entusiastiske platekjøpere og tilhengere, men har tidligere utgitt kritikerroste countrypregede plater med Peyton Place og Kulseth &
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
En helstøpt norsk singer/songwriter fra Finnskogen debuterer med eget album. Roy Lønhøiden har frem til nå vært en norsk musiker forbeholdt en mindre gruppe av entusiastiske platekjøpere og tilhengere, men har tidligere utgitt kritikerroste countrypregede plater med Peyton Place og Kulseth & Lønhøiden Almenning. Lønhøiden er en ekte vagabond og har valgt en annerledes vei for sin musikkarriere.

Han har i mange år reist, spilt, arbeidet og fotografert mye i USA, Mexico, Irland og Sverige. Nå er han opptatt av å videreutvikle sitt følsome og såre uttrykk videre her i landet. For Roy er det like viktig å ta vare på arven fra de amerikanske inspirasjonskildene Hank Williams, Gram Parsons, Townes Van Zandt og Johnny Cash som hans norske helter Alf Prøysen og Stein Ove Berg.

Det nye albumet som blant annet er innspilt på Finnskogen, har et usedvanlig sterkt, "autentisk" og nakent uttrykk. Her blandes amerikansk country, bluegrass og texmex-musikk med norsk skillingsvise- og bedehus- og trubadursang på en modig måte, med hardingfele og torader like naturlig som steelgitar. Albumet har ellers gjesteopptredener av Elias Akselsen og Odd Nordstogas eminente gitarist Geir Sundstøl. Produsert av Bjørn Kulseth (tidligere The Contenders) med god hjelp av Martin Hagfors (Home Groan).

Tracklist
01. Den ensommes vals
02. En fin kveld å leve
03. Toget hass far
04. Kjære vakre vene
05. Hvem vet hva (som er det beste?)
06. Vis meg veien
07. Billigste bula i by´n
08. Jeg vet en
09. Det er mørkest like før det gryr
10. Tidlig tog
11. Ingenmannsland
Specifications
Item No. NA611
Utgitt 2004
Format CD
Sjanger Country
    Loading
    Loading