This website uses cookies to enhance your experience.

Vinni - Oppvåkningen (CD)

Året forut for Oppvåkningen har inneholdt det meste for Øyvind "Vinni" Sauvik. Etter et tiår på den norske raptronen med Paperboys, bød solodebuten i 2010 på ugreie utfordringer og motbakke. Listetopper og hitsingler ble erstattet med lunkne anmeldelser og en generell formening om at Norges kanskje
Price
kr 99,00 - kr 21,78 kr 77,22
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Året forut for Oppvåkningen har inneholdt det meste for Øyvind "Vinni" Sauvik. Etter et tiår på den norske raptronen med Paperboys, bød solodebuten i 2010 på ugreie utfordringer og motbakke. Listetopper og hitsingler ble erstattet med lunkne anmeldelser og en generell formening om at Norges kanskje fremste hitmaker de siste ti årene hadde falt av. Helt til Hver gang vi møtes snudde alt på hodet.


Gjennom TV-programmet erobret Vinni på nytt både radioeteren og salgslistene, ikke minst takket være fremragende tolkninger av blant andre Halvdan Sivertsen og Øystein Dolmens låtskatter. Svimlende tall og statistikker konkluderte med at landets fremste rapartist hadde erobret et nytt publikum. Plutselig var han "hele Norges Vinni".


 


Musikken har likevel vært der hele tiden, og gjennom to år har han jobbet kontinuerlig og iherdig for å ferdigstille sitt kanskje ærligste og beste album noensinne. Oppvåkningen er en skive hvis dualitet representerer kontrastene i livet til Øyvind Sauvik. Skilsmisse, karrierebrems, rusproblemer og depresjon er stikkord for den første delen av albumet, kalt "Prolog", som blir avløst av et lysere tekstunivers og lydbilde på den andre halvparten, kalt "Epilog". Mørk og lys, trist og glad, ying og yang. Oppvåkningen er fortellingen om en slagen mann som kjemper seg tilbake til toppen, levert med en sjelden innlevelse og nerve. Albumet inneholder blant annet singlene "Stjernestøv" og "Ikke sant".


 


Sporliste


01. Stjernestøv
02. Mens dere sover (måste gå)
03. Hvis jeg dør i natt
04. Vi sees
05. Vakker dag
06. God natt
07. Oppvåkningen
08. Ikke sant
09. Stjerner i dagslys
10. Smil
11. Himmelen
12. Løvenes konge
13. Takk

Specifications
Item No. 3716527
Utgitt 2012
Format CD
Sjanger Hip Hop
    Loading
    Loading