This website uses cookies to enhance your experience.

Anders Larsen & Henning Sommerro - Vebju - Juletonar frå Nordmøre (CD)

Anders Larsen og Henning Sommerro har spilt inn albumet "Vebju" - med undertittel "Juletonar frå Nordmøre". Det er i norsk sammenheng unikt at et relativt avgrenset område innehar et så stort utvalg av vakre religiøse juletoner i egen tradisjon. Platen er spilt inn i Stangvik kirke og inneholder
Price
kr 179,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Anders Larsen og Henning Sommerro har spilt inn albumet "Vebju" - med undertittel "Juletonar frå Nordmøre". Det er i norsk sammenheng unikt at et relativt avgrenset område innehar et så stort utvalg av vakre religiøse juletoner i egen tradisjon.

Platen er spilt inn i Stangvik kirke og inneholder flere versjoner av samme melodi, hvor mange ikke er i bruk lenger. Den mest kjente tonen er "Et lite barn så lystelig", også kjent som "Julverset frå Stangvik". Flere av tonene bygger på julesangtekster som "Et barn er født i Betlehem", "Fra fjord og fjære", "Kling no klokka" og "Mitt hjerte alltid vanker". "Vebju" inneholder gamle folketoner med kilder tilbake på 1800-tallet i tradisjon fra Surnadal, Stangvik, Todalen, Gjemnes, Tingvoll, Sunndal og Rindal. I tillegg finner vi to nyere melodier komponert av Trygve Brøske og Henning Sommerro. Alle bilder og illustrasjoner er av Jon Arne Mogstad. Tiger Garté og Bernt Bøe har skrevet hver sin tekst i et omfattende cover Vebju: "Greiner som er bøyd ned av snø, den klassiske julekortstemninga. Ordet brukes på Nordmøre og i Sør-Trøndelag".

Tracklist
01. No koma Guds englar
02. Julverset frå Stangvik - Et lite barn så lystelig
03. Juldans - O jul med din glede
04. Kling no klokka
05. Nyårsverset
06. Et barn er født i Betlehem
07. Julpols
08. Søde Jesu, Davids Rod
09. Mitt hjerte alltid vanker
10. Fra fjord og fjære
11. Nyårsverset frå Stangvik
12. Du være lovet, Jesus Krist
Specifications
Item No. OF095
Utgitt 27.11.2015
Format CD
Sjanger Viser
    Loading
    Loading