This website uses cookies to enhance your experience.

Mathias Eick - Tre Vise Menn (CD)

Den spennende jazzmusikeren og multiinstrumentalisten Mathias Eick har sammen med Ertan Tekin fra Tyrkia og Pasha Hanjani fra Iran besøkt Istanbul, byen der vest møter øst og fortid møter nåtid. De tre har lekt seg fram til en uvanlig sjelfull og særpreget juleplate, bygget over kjente julemelodier
Price
kr 179,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Den spennende jazzmusikeren og multiinstrumentalisten Mathias Eick har sammen med Ertan Tekin fra Tyrkia og Pasha Hanjani fra Iran besøkt Istanbul, byen der vest møter øst og fortid møter nåtid.

De tre har lekt seg fram til en uvanlig sjelfull og særpreget juleplate, bygget over kjente julemelodier som "En rose er utsprungen", "Jeg synger julekvad" og "Mitt hjerte alltid vanker". De Tre Vise Menn består av vakre orientalske toner og klanger i brytning med vestlige melodier.

Eick, Tekin og Hanjani føyer et nytt kapittel til legendesamlingen rundt de tre vise menn. De vise har verken blått blod eller tjenere. De er musikere, og de kommer fra nord og øst. Og gavene de har med seg er verken gull, røkelse eller myrra - de vil hylle barnet med den kosteligste, men også mest flyktige av alle skatter: musikk. Og siden Betlehem er en stengt by, i særdeleshet for iranere, drar de til Istanbul. Tre vise musikere med røtter i flere religioner bidrar her sterkt til fornyelsen av hvordan julens sanger tolkes i vår tid.

Opptakene er gjort i Bugges Rom i Oslo og Den bulgarske kirken i Istanbul. Mathias Eick har selv stått for arrangementene, mens lydmennene Daniel Wold og Martin Abrahamsen har tatt vare på autentisiteten i lydbildet. Produsent for er Erik Hillestad.

Tracklist
01. Mitt hjerte alltid vanker
02. Jeg synger julekvad
03. Å kom, å kom, Immanuel
04. Lytt til englesangens ord
05. Å Betlehem, du vesle by
06. Guds son er komen til oss ned
07. O Sanctissima
08. Kling no klokka
09. Stille natt
10. Ave Maria Stella
11. Deilig er jorden
12. Joli kjem
13. Det hev ei rosa
Specifications
Item No. FXCD355
Utgitt 2009
Format CD
Sjanger Jazz
    Loading
    Loading