This website uses cookies to enhance your experience.

Tove Bøygard - Tove Bøygard

Etter to kritikerroste album sammen med søsteren Anita, som duoen Bøygard, er tiden inne for en utgivelse med de låtene som er "bare Tove". Den selvtitulerte solodebuten låner fra både country, rock, folk og visepop, hvor grunnsteinene er tekster på hallingdialekt og imponerende meloditeft. Tove
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Etter to kritikerroste album sammen med søsteren Anita, som duoen Bøygard, er tiden inne for en utgivelse med de låtene som er "bare Tove". Den selvtitulerte solodebuten låner fra både country, rock, folk og visepop, hvor grunnsteinene er tekster på hallingdialekt og imponerende meloditeft.


Tove Bøygard har et samfunnsengasjement som kommer tydelig fram; som tidligere politiker, gatearbeider og gammel blitzer har hun mange landskap å hente historier fra. Samtidig står tilknytningen til hjemstedet sterkt, for eksempel på countryrockeren "Heim Att Te Skrindo" som åpner albumet. Albumet veksler lekende lett mellom fengende tempo og nydelige ballader, ofte i et roots-aktig landskap ikke ulikt Toten-trioen Narum.


 


Albumet ble spilt inn i Larsville Studio i Stugudalen i Trøndelag, og det er ikke noe å utsette på musikerne Bøygard har i ryggen. Geir Sundstøl bidrar med strenger og munnspill, Jørun Bøgeberg spiller bass, Eivind Kløverød trommer, Olav Luksengård Mjelva fele og Bjørn Kvinnegard trakterer munnharpe. Og til å sy det hele sammen: selveste Lars Lien som produsent og kor- og tangentmann.


 


Sporliste


01. Heim att te Skrindo
02. Nederst ved bordet
03. Du skulle ha visst
04. Stille elv
05. Era me mange
06. Joni
07. Langt te Kongo
08. Slutten tå mai
09. White Rose Bar
10. Alle ting kan snu
11. Vinterspigjil
12. Haust Willie

Specifications
Item No. N501082
Utgitt 2010
Format CD
Sjanger Rock
    Loading
    Loading