This website uses cookies to enhance your experience.

Mark Knopfler - Golden Heart

Golden Heart er det første soloalbumet til Mark Knopfler etter oppløsningen av rockegruppa Dire Straits i 1995. Det kom ut på Warner Bros. Records/WEA 26. mars i 1996. Fra hans tidligere band Dire Straits fikk han med seg keyboardisten Guy Fletcher, som utfylles med andre musikere på keyboard, orgel
Price
kr 77,22
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Golden Heart er det første soloalbumet til Mark Knopfler etter oppløsningen av rockegruppa Dire Straits i 1995. Det kom ut på Warner Bros. Records/WEA 26. mars i 1996. Fra hans tidligere band Dire Straits fikk han med seg keyboardisten Guy Fletcher, som utfylles med andre musikere på keyboard, orgel og piano i tillegg til bl.a. bassgitar og trommer.


En del av sangene er preget av irsk folkemusikk med musikere innen denne sjangeren, bl.a. på fiolin, irsk tinnfløyte og irsk sekkepipe (som pumpes med begge armene i stedet for å blåse). Noen av disse musikerne spilte også sammen med Knopfler til hans filmmusikk til «Cal» i 1984 med denne sjangeren.


 


«Je Suis Désolé» er spesiell i den forstand at den består av irsk folkemusikk med et fransk refreng. Den mektige folkrockelåta «Cannibals» (med en fremtredende trekkspill-melodi) ble en radiohit i Norge.


 


Sporliste


01. Darling Pretty
02. Imelda
03. Golden Heart
04. No Can Do
05. Vic And Ray
06. Don't You Get It
07. Night In Summer Long Ago 
08. Cannibals
09. I'm The Fool
10. Je Suis Desole
11. Rüdiger
12. Nobody's Got The Gun
13. Done With Bonaparte
14. Are We In Trouble Now

Specifications
Item No. 5147322
Utgitt 1996
Format CD
Sjanger Rock
    Loading
    Loading