This website uses cookies to enhance your experience.

Muse - The Resistance (CD)

Muse sitt femte studioalbum og første på tre år er akkurat så ambisiøst som man kunne forvente. Hvilket annet av dagens rockeband våger å kombinere arier med electrobeats, thrash-gitarer med symfoniske elementer - og stadig overlate tekstene til venstrevridd opprørstrang og paranoide tanker som
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Muse sitt femte studioalbum og første på tre år er akkurat så ambisiøst som man kunne forvente. Hvilket annet av dagens rockeband våger å kombinere arier med electrobeats, thrash-gitarer med symfoniske elementer - og stadig overlate tekstene til venstrevridd opprørstrang og paranoide tanker som grenser mot galskap?


Frontmann Matthew Bellamy maler ut i en lett gjenkjennelig falsett: "Rise up and take the power back/Fat cats will have a heart attack." Han er som en legering av Joe Strummer, Thom Yorke og Freddie Mercury, som med vokalen sin binder Muse-melodiene sammen. Og disse melodiene trenger virkelig å bindes sammen, der de rører seg fra det ene ytterpunktet til det andre. Det sjokkerende er at det fungerer, enten de høres ut som de er inspirert av ABBA eller Rush, Edvard Grieg eller George Orwell. Mest imponerende i så måte er kanskje avsluttende "Exogenesis", en tredelt "symfoni" på 13 minutter som er like grandios som den høres ut på papiret.


 


Trioen har spilt inn albumet i en liten landsby i Italia, hvor de selv har fungert som produsenter og Mark "Spike" Stent (U2, Oasis) har mikset. Første single var den Goldfrapp/Blondie-aktige hardrocklåta "Uprising".


 


Sporliste


01. Uprising
02. Resance
03. Undisclosed Desires
04. United States Of Eurasia (+Collateral Damage)
05. Guiding Light
06. Unnatural Selection 
07. MK Ultra
08. I Belong To You (+Mon Coeur S’Ouvre A Ta Voix)
09. Exogenesis: Symphony Part I (Overture)
10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross-pollination)
11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption)

Specifications
Item No. 2564687434
Utgitt 2009
Format CD
Sjanger Rock
Se alt av Muse
    Loading
    Loading