This website uses cookies to enhance your experience.

St. Vincent - Strange Mercy (CD)

På sitt tredje og beste album leker Annie Clark mer med selvmotsigelsene enn noensinne - det er mykt og hardt, brutalt og varsomt. Strange Mercy bygger videre på fundamentet hun la med Marry Me (2007) og Actor (2009), med sofistikert låtskriving og eterisk vokal som hjørnestener, samtidig som hun
Price
kr 149,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
På sitt tredje og beste album leker Annie Clark mer med selvmotsigelsene enn noensinne - det er mykt og hardt, brutalt og varsomt.

Strange Mercy bygger videre på fundamentet hun la med Marry Me (2007) og Actor (2009), med sofistikert låtskriving og eterisk vokal som hjørnestener, samtidig som hun denne gang introduserer nye elementer: Barokk pop møter skarp post-punk, jazza electronica, skrapende synther og et gitarspill som er forbløffende i all sin variasjon.

Clark, som tidligere har vært medlem av både The Polyphonic Spree og bandet til Sufjans Stevens, åpenbarer seg som en mer mangefasettert artist enn noensinne, en låtskriver og sanger og instrumentalist som ufortrødent sjonglerer de mykeste melodier med intense støysnutter. Spor som den hissige åpningslåta "Chloe In The Afternoon", dansevennlige "Cruel" og atmosfæriske "Surgeon" (med herlig freaky synthklimaks mot slutten) er temmelig ulike låter på overflaten, men de har felles forankring i Clarks sterke femininitet og utforskende musikalitet. Tekstene er fulle av vond ensomhet, dysfunksjonelle forhold og voldsomme bilder, musikken er kompleks og utfordrende - men Strange Mercy er samtidig et forførende, tilgjengelig og åpent album. Et utvilsomt karrierehøydepunkt. Så langt.

Tracklist
01. Chloe in the Afternoon
02. Cruel
03. Cheerleader
04. Surgeon
05. Northern Lights
06. Strange Mercy
07. Neutered Fruit
08. Champagne Year
09. Dilettante
10. Hysterical Strength
11. Year of the Tiger
Specifications
Item No. CAD3123CD
Utgitt 2011
Format CD
Sjanger Indierock
Se alt av St. Vincent
    Loading
    Loading