This website uses cookies to enhance your experience.

Green Day - Dookie (CD)

Green Day var guttunger fra arbeiderklassen som vokste opp på undergrunnsscenen i punkmiljøet til Berkeley, California. Selv om de allerede hadde utgitt to album (1039/Smoothed Out Slappy Hours og Kerplunk), var det med 1994-slippet av Dookie at trioen virkelig gjorde seg bemerket. Den dynamiske
Price
kr 99,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Green Day var guttunger fra arbeiderklassen som vokste opp på undergrunnsscenen i punkmiljøet til Berkeley, California.

Selv om de allerede hadde utgitt to album (1039/Smoothed Out Slappy Hours og Kerplunk), var det med 1994-slippet av Dookie at trioen virkelig gjorde seg bemerket. Den dynamiske eksplosjonen av punkpop-energi førte til 15 millioner solgte album og ga bandet deres første Grammy-statuett.

"I'm not growing up, I'm just burning out, and I stepped in line to walk amongst the dead" hyler vokalist/gitarist Billy Joe på åpningslåta "Burnout", og setter samtidig ord på en hel slacker-generasjons følelser foran et bakteppe av hissig punk. Apati og kjedsomhet er gjennomgående temaer (se også "Longview", "Welcome To Paradise" et al.), i effektiv kontrast til de ekstremt fengende melodiene.

Guttas humor og betydelige musikalitet ("When I Come Around" må jo være inspirert av "Sweet Home Alabama") feide livstrettheten av banen og tilbød et heidundrende alternativ til den sidrumpa rocken. Og var ikke dét poenget med punken i utgangspunktet?

Tracklist
01. Burnout
02. Having A Blast
03. Chump
04. Longview
05. Welcome To Paradise
06. Pulling Teeth
07. Basket Case
08. She
09. Sassafras Roots
10. When I Come Around
11. Coming Clean
12. Emenius Sleepus
13. In The End
14. F.O.D.
Specifications
Item No. 0093624552925
Utgitt 1994
Format CD
Sjanger Punk
    Loading
    Loading