This website uses cookies to enhance your experience.

Hekla Stålstrenga - Dyrandé

Med Dyrandé viser nordnorske Hekla Stålstrenga seg nok en gang som noen av landets fremste musikalske historiefortellere. "Båtbygger Jo", singlen som inngår en heller dårlig pakt med tykjen sjøl, har gått sin seiersgang på radio. Videre forteller albumet om sjømenns ville liv i "Sjømannsbrud" og
Price
kr 149,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Med Dyrandé viser nordnorske Hekla Stålstrenga seg nok en gang som noen av landets fremste musikalske historiefortellere. "Båtbygger Jo", singlen som inngår en heller dårlig pakt med tykjen sjøl, har gått sin seiersgang på radio.


Videre forteller albumet om sjømenns ville liv i "Sjømannsbrud" og deres kjæresters fortvilte skjebne i den episke balladen "Tusen tanker". Det å bo på forblåste plasser med iskald grå himmel gir mening på grunn av varmen menneskene imellom, forteller Ola Bremnes' tekst til "Syvogtredve fem". Men også personlige historier blir fortalt. Sanger Anne Nymo Trulsen giftet seg på forsommeren 2013, og har fått brudemarsjen "Hjerterdame" i gave av felespiller Ragnhild Furebotten, mens låta "Myklebusten" er bandets hyllest til musikerkollega Ole Jørn Myklebust (som også bidrar med trompet på plata).


 


Hekla Stålstrengas fascinasjon for de nordnorske dikterne Helge Stangnes og Ola Bremnes har ikke blitt mindre siden forrige utgivelse. Fem av de elleve låtene på Dyrandé har tekster skrevet av disse - for eksempel "Vise ved Vintersolverv" signert Stangnes og Bruvoll, en sang som hyller mørketiden i nord. Musikken er i all hovedsak skrevet av Ragnhild Furebotten, mens Anne Nymo Trulsen og Tore Bruvoll også bidrar med sine melodier. Arrangementene har bandet i sin helhet stått for, mens albumet er produsert av Are Bredal Simonsen.


 Sporliste
01. Syvogtredve fem
02. Båtbygger
03. Myklebusten
04. Folketonen
05. Vintersang
06. I midten
07. Sjømannsbrud
08. Hjerterdame
09. Dyrandé
10. Tusen tanker
11. Vise ved Vintersolkverv

Specifications
Item No. TA109
Utgitt 2013
Format CD
Sjanger Viser
    Loading
    Loading