This website uses cookies to enhance your experience.

Henning Sommerro - Vintereple

 På Vintereple portretterer Henning Sommerro seks forfattere som han har hatt et forhold til fra tidlig ungdom fram til i dag. Med en mor som sang tekster av Bjørnson og en far som siterte Hyldbakk, ble grunnlaget lagt for Sommerros lange virke som visekomponist. Den samfunnsengasjerte
Price
kr 149,00 - kr 32,78 kr 116,22
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
 På Vintereple portretterer Henning Sommerro seks forfattere som han har hatt et forhold til fra tidlig ungdom fram til i dag.


Med en mor som sang tekster av Bjørnson og en far som siterte Hyldbakk, ble grunnlaget lagt for Sommerros lange virke som visekomponist. Den samfunnsengasjerte TV-personligheten Erik Bye og Sommerro samarbeidet på tre plateinnspillinger og en mengde konserter, mens Tor Jonssons korte dikt om ensomhet og knugende bygdemiljø var blant tekstene Sommerro tidlig tonesatte. Dikterne og debattantene Edvard Hoem og Ove Røsbak har sammen med Sommerro skapt sanger, salmer, teater og opera.


 


På Vintereple medvirker TrondheimSolistene, i tillegg til et band bestående av noen av våre fremste musikere. Albumet er innspilt i Øra studio med Henning Sommerro og Jostein Ansnes som produsenter.


 


Sporliste
01. Håpet er ei stjerne
02. Fang sommarens ange i natt
03. Polla-karrainn
04. Norsk kjærleikssong
05. Dans ropte felen
06. Ta handa mi
07. Pilegrimssang mot år 2000
08. Sommarfuglens nasjonalsong
09. Svartdalskjerringa
10. Fridomsvegen
11. Salme (Ære det evige forår i livet)

Specifications
Item No. OF054
Utgitt 2013
Format CD
Sjanger Viser
    Loading
    Loading