This website uses cookies to enhance your experience.

Ragnar Olsen - Det Va De Åran (CD)

"”Kor skal veien gå når alt e normalt – etter Trump og korona, etter alt som e galt?” Slik begynner visa som avslutter Ragnar Olsens nye album Det va de åran, som byr på kjappe og skråstilte tilbakeblikk på siste halvdel av forrige århundre. Som låta antyder er det ikke bare mimring det er snakk om.
Price
kr 179,00 - kr 20,00 kr 159,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
"”Kor skal veien gå
når alt e normalt –
etter Trump og korona,
etter alt som e galt?”

Slik begynner visa som avslutter Ragnar Olsens nye album Det va de åran, som byr på kjappe og skråstilte tilbakeblikk på siste halvdel av forrige århundre. Som låta antyder er det ikke bare mimring det er snakk om. Albumet inneholder sanger om næring og kultur, om Tromvik, et fiskevær utenfor Tromsø, og om Tuvalu, en øystat i Stillehavet – for å nevne noen tema. Sanger som går rett inn i den aktuelle samfunnsdebatten.

Ragnar Olsen har over de siste femti årene befestet seg som en av vår tids største visekunstnere. Tekster preget av politisk brodd, underfundig humor og elegante rim har alltid vært et av særpregene hans. Det er få som har preget nordnorsk kulturliv i like stor grad som Ragnar Olsen, noe han også har blitt belønnet med både Edvard-prisen og Prøysenprisen for, i tillegg til en rekke andre utmerkelser. I 2017 ble han slått til Ridder av 1.klasse av St.Olavs orden. Ragnar Olsen har vært «husdikter» på Hålogaland Teater, han har gjendiktet Shakespeare og kjente musikaler til nordnorsk, og vært på farta som visesanger og musiker i vise- og folkemusikkgruppa Boknakaran.

Tracklist
01. Verdivisa
02. Femtiåran
03. Sekstiåran
04. Søttiåran
05. Åttiåran
06. Nittiåran
07. Min Barndoms Grønne Radio
08. Æ Sku Te Å
09. Tromvik-Sangen
10. Tuvalu
11. Vi Venne Oss Te Det
12. Kor Skal Veien Gå?
Specifications
Item No. FBCD266
Utgitt 2021
Format CD
Sjanger Viser
    Loading
    Loading