This website uses cookies to enhance your experience.

Kråkesølv - Bomtur Til Jorda (CD)

Nærmest ut av ingenting ble Kråkesølv fra Bodø et av de mest omtalte norske bandene på tampen av 2009, da debutalbumet Trådnøsting ble utgitt til strålende kritikker og påfølgende Spellemann-nominasjon.   Oppfølgeren, Bomtur Til Jorda, er en musikalsk og tekstmessig videreføring av uttrykket man
Price
kr 179,00 - kr 130,00 kr 49,00
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description

Nærmest ut av ingenting ble Kråkesølv fra Bodø et av de mest omtalte norske bandene på tampen av 2009, da debutalbumet Trådnøsting ble utgitt til strålende kritikker og påfølgende Spellemann-nominasjon.


 


Oppfølgeren, Bomtur Til Jorda, er en musikalsk og tekstmessig videreføring av uttrykket man ble kjent med på debuten. Her etableres det umiskjennelige lydbildet til Kråkesølv for alvor, med gjennomkomponerte arrangementer og tekster på dialekt, samtidig som lytteren blir introdusert for nye kunstneriske grep og kreative vendinger.
I større grad enn tidligere bruker Kråkesølv deler av albumet til å utforske ytterpunktene i musikken. De snerrende gitarene på førstesinglen, "Nordavind mot varme kinn", avløses blant annet av akustisk gitarklang og flerstemt kor på "Lærebok/hodepute", mens de atmosfæriske stemningene (et av bandets varemerker) tas til nye høyder på tittelkuttet. Tekstene er denne gang også noe mer utadvendte, samtidig som det sjelegranskende uttrykket fra debuten er intakt.


 


Albumet er spilt inn analogt i Grand Sport Studios i Oslo, noe som har bidratt til et mer skittent og direkte lydbilde. Øystein Greni fra Bigbang har produsert sammen med bandet, og miksingen er gjort av Cato Salsa-bassist Christian Engfelt (The Lionheart Brothers, Serena-Maneesh). Blant gjestene finner vi Greni sjøl og Truls Heggero fra Lukestar. Jazzmusiker Tore Johansen fra Bodø har skrevet arrangementer for strykere og blåsere.


 


Sporliste
01. Levanes Død
02. Lærebok/Hodepute
03. Glømte Barndomsminna
04. Romskipet Revideres
05. Nordavind Mot Varme Kinn
06. Mannekeng
07. (Uten Tittel)
08. Baobabtreets Muligheta
09. Den Grønne Linja
10. Lær Mæ Noe Nytt I Dag
11. Bomtur Til Jorda

Specifications
Item No. KRKSLV003
Utgitt 2010
Format CD
Sjanger Indierock
    Loading
    Loading