This website uses cookies to enhance your experience.

ISÁK - Roasut (Vinyl)

Elektropopbandet ISÁK blander tradisjonell joik og musikk til dansegulvet. Ikke bare har de fornyet samisk musikk, de har utfordret hva norsk popmusikk kan være. ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, James Daniel Njie Eriksen (Alan Walker) og Aleksander Kostopoulos (Mari Boine). I 2019
Price
kr 249,00 - kr 29,88 kr 219,12
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Elektropopbandet ISÁK blander tradisjonell joik og musikk til dansegulvet. Ikke bare har de fornyet samisk musikk, de har utfordret hva norsk popmusikk kan være.

ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, James Daniel Njie Eriksen (Alan Walker) og Aleksander Kostopoulos (Mari Boine). I 2019 slapp trioen debutalbumet Ealán til strålende anmeldelser, og nå er de klar med oppfølgeren.

«Roasut» kan brukes til å beskrive tap og trusler i livene våre, men også om globale miljøkatastrofer. Nettopp dette er utgangspunktet for albumet. Vi tas med utenfor allfarvei, hvor vi som lyttere blir utfordret. Kontrastene er like sentrale som før: Vekslingen mellom samisk og engelsk tekst og de tunge bassrytmene fra dansegulvet mot den tradisjonelle joiken.

Andrealbumet bærer preg av året det ble laget i – pandemi, klimaendringer og Black Lives Matter-bevegelsen. På tross av alvorstunge tema, skisserer også ISÁK det håpefulle.

«Roasut» er en knyttneve i været.

Tracklist
01. Issát
02. Ain Du
03. My Love
04. Son
05. I'll Do My Best
06. Nama
07. Fighter
08. Roasut
09. Starting A Fire
10. Hilat
Specifications
Item No. LBMLP02
Utgitt 2021
Format LP
Sjanger Electronica, Pop
    Loading
    Loading