This website uses cookies to enhance your experience.

Daniel Kvammen - Vektlaus (Vinyl)

En av musikkhistoriens mest brukte klisjéer er idéen om "det vanskelige andrealbumet". Spesielt når man har brakdebutert, slik Daniel Kvammen gjorde med "Fremad i alle retninga" i 2015. Plata ble trippelnominert til Spellemann, singelen "Du fortenar ein som meg" var en av årets mest spilte låter på
This product cannot be ordered at the moment.
Description
En av musikkhistoriens mest brukte klisjéer er idéen om "det vanskelige andrealbumet". Spesielt når man har brakdebutert, slik Daniel Kvammen gjorde med "Fremad i alle retninga" i 2015.

Plata ble trippelnominert til Spellemann, singelen "Du fortenar ein som meg" var en av årets mest spilte låter på NRK P3 og Kvammens reise fra skiheisen på Geilo til glansede magasinsider og store TV-opptredener ble et vaskeekte, moderne musikkeventyr. Men når man setter på "Vektlaus" blir det raskt åpenbart at Kvammen er en artist som trives med kniven på strupen. Sammen med sitt eminente band og produsent Even Ormestad har geilingen meislet ut et oppsiktsvekkende vitalt album, som formelig bobler over av meloditeft, store følelser og en fandenivoldsk formidlingsglede. Lydbildet er atskillig mer synthpreget og moderne enn på debutalbumet, men tematisk sett er Kvammens tekster på "Vektlaus" sentrert rundt et evig aktuelt tema. Kjærligheten, og nærmere bestemt tapet av den, gjennomsyrer de ni låtene som utgjør plata. Med prisverdig hudløshet skildres de ulike stadiene av et brudd, og tankene går til klassiske breakup-album som Springsteens "Tunnel Of Love" og Dylans "Blood On The Tracks".

Tracklist
01. Ingenmannsland
02. Om du vil ei gong til
03. Me dansar ikkje for moro skyld
04. Eg og du for alltid
05. Her kjem samtida
06. Me to var ikkje lagd for denna verden
07. Skostredet
08. Gatelangs gjennom sorg og synd
09. Det beste ventar fortsatt
Specifications
Item No. JANSEN086LP
Utgitt 2017
Format LP
Sjanger Rock
Se alt av Daniel Kvammen
    Loading
    Loading