This website uses cookies to enhance your experience.

Electric Light Orchestra (ELO) - Eldorado (Vinyl)

Selv om Eldorado har undertittelen "A Symphony By The Electric Light Orchestra" og byr på både en illevarslende prolog og en instrumental finale, er dette albumet som i 1974 markerte Jeff Lynnes endelige brudd med klassisk/rock-fusjonen à la Emerson, Lake & Palmer. Enkelte elementer er åpenbart lånt
Price
kr 199,00 - kr 23,88 kr 175,12
incl. tax
Out of stock Low stock In stock
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Selv om Eldorado har undertittelen "A Symphony By The Electric Light Orchestra" og byr på både en illevarslende prolog og en instrumental finale, er dette albumet som i 1974 markerte Jeff Lynnes endelige brudd med klassisk/rock-fusjonen à la Emerson, Lake & Palmer.


Enkelte elementer er åpenbart lånt fra klassiske og romantiske komponister, som det svulmende åpningspartiet på "Boy Blue" og den grandiose tittelen "Illusions In G Major", men de aller fleste orkesterarrangementene er i første rekke krydder til Lynnes stadig mer fullendte poplåter.


 


En av nevnte juveler er "Can't Get It Out Of My Head", popballaden og radiofavoritten som er blant Lynnes aller beste sanger noensinne. Selv om dette var eneste hitsingle fra Eldorado, er faktisk resten av sporene av tilsvarende kvalitet - kanskje spesielt "Laredo Tornado", en Lennon-aktig skøyer som kan minne om ELOs tidligere hit "Showdown".


 Sporliste
01. Eldorado Overture
02. Can't Get It Out Of My Head
03. Boy Blue
04. Laredo Tornado
05. Poorboy (The Greenwood)
06. Mister Kingdom
07. Nobody's Child
08. Illusions In G Major
09. Eldorado
10. Eldroado Finale

Specifications
Item No. 88875175271
Utgitt 2016
Format Vinyl
Sjanger Rock
    Loading
    Loading