This website uses cookies to enhance your experience.

Gorillaz - Plastic Beach (2LP Vinyl)

Damon Albarn og Jamie Hewlett i Gorillaz begynte allerede i 2007 arbeidet med tredjealbumet som den gang gikk under navnet Carousel, senere omdøpt til Plastic Beach - og av Albarn selv beskrevet som deres mest rendyrkede popalbum, en uttalelse som nok spiller mer på intensjonene enn på det ferdige
Price
kr 399,00 - kr 47,88 kr 351,12
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Damon Albarn og Jamie Hewlett i Gorillaz begynte allerede i 2007 arbeidet med tredjealbumet som den gang gikk under navnet Carousel, senere omdøpt til Plastic Beach - og av Albarn selv beskrevet som deres mest rendyrkede popalbum, en uttalelse som nok spiller mer på intensjonene enn på det ferdige resultatet.


Plastic Beach er nemlig et overflødighetshorn av sjangre og ambisjoner, og heller ikke denne gang er duoen alene. Her er gjestenavn som - trekk pusten nå - Snoop Dogg, Hypnotic Brass Ensemble, Kano, Bashy, Bobby Womack, Mos Def, Gruff Rhys, De La Soul, Little Dragon, Mark E. Smith, Lou Reed, Mick Jones, Paul Simonon, sinfonia ViVA og The Lebanese National Orchestra for Oriental Arabic Music. Albumet åpner med strykere og måkeskrik, og gjennom de neste 15 sporene blandes hip hop-beats og smidig pop med alt fra Bollywood og 80-tallssynther til funk og storslagne orkesterbidrag.Førstesingle "Stylo", med Mos Def og Bobby Womack, er en sløy og retro electronica-låt med masse synth og funky refreng. På spretne "Superfast Jellyfish" synger Super Furry Animals' Gruff Rhys side om side med rap-vers levert av legendene i De La Soul, mens Lou Reed spiller sin rolle som sjarmerende grinebiter på deilig syntetiske "Some Kind Of Nature". Fra mørke Demon Days (2005) har Albarn, Hewlett og deres animerte kompanjonger tatt turen ut i solskinnet - vi teller tre knallsterke album på rad, og blir gladelig med.


 


 


Sporliste
01. Orchestral Intro - feat. Sinfonia ViVA
02. Welcome To The World Of The Plastic Beach - feat. Snoop Dogg And Hypnotic Brass Ensemble
03. White Flag - feat. Kano, Bashy, And The National Orchestra For Arabic Music
04. Rhinestone Eyes
05. Stylo - feat. Bobby Womack And Mos Def
06. Superfast Jellyfish - feat. Gruff Rhys And De La Soul
07. Empire Ants - feat. Little Dragon
08. Glitter Freeze - feat. Mark E Smith
09. Some Kind Of Nature - feat. Lou Reed
10. On Melancholy Hill
11. Broken
12. Sweepstakes - feat. Mos Def And Hypnotic Brass Ensemble
13. Plastic Beach - feat. Mick Jones And Paul Simonon
14. To Binge - feat. Little Dragon
15. Cloud Of Unknowing - feat. Bobby Womack And Sinfonia ViVA
16. Pirate Jet

Specifications
Item No. 5099962616614
Utgitt 2010
Format Vinyl
Sjanger Rock
See All Of Gorillaz
    Loading
    Loading