Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

678 Kairo (DVD)

Tre kvinner i Kairo i dag: Arbeiderklassekvinnen Fayza blir daglig utsatt for beføling på bussen. Den rike Seba sliter med senvirkningene av en voldtekt. Frigjorte Nelly blir satt på prøve etter å ha anmeldt et overfall. På ulikt vis gjør de opprør mot overgriperne og samfunnet rundt seg. Selv om
Pris
kr 79,00
inkl. mva
Produktet kan ikke bestilles for øyeblikket
Beskrivelse
Tre kvinner i Kairo i dag: Arbeiderklassekvinnen Fayza blir daglig utsatt for beføling på bussen. Den rike Seba sliter med senvirkningene av en voldtekt. Frigjorte Nelly blir satt på prøve etter å ha anmeldt et overfall. På ulikt vis gjør de opprør mot overgriperne og samfunnet rundt seg.

Selv om Egypt er et moderne, arabisk land, forsøker 678 Kairo å skildre hvordan likestilling her er et mer eller mindre innholdsløst begrep. Det er likevel ikke fullt så enkelt. Kan man forsvare å ta loven i egne hender? Bør man ta hensyn til familien selv om det betyr å gi slipp på kvinners rettigheter?

678 Kairo gir et unikt innblikk i dagens Egypt med problemstillinger som er like aktuelle etter Den arabiske våren. Etter Egypts første anmeldelse av seksuell trakassering i 2008 begynte Diab å undersøke dette tabuet i samfunnet. Han intervjuet både kvinner og menn for å forstå hvorfor seksuell trakassering var blitt et enormt problem i Egypt. Handlingen i filmen er inspirert av virkelige hendelser, og filmen er en sterk oppfordring om å tørre å bryte tausheten. 678 Kairo ble laget før revolusjonen, men kan ses som varsel om hva som ville komme.

Skuespillere
Ahmed El Feshawy, Bassem Samra, Maged El Kedwany, Nahed El Sebaï, Nelly Karim, Omar El Saeed
Spesifikasjoner
Varenr. Q-4056
Utgitt 2012
Format DVD
Sjanger Drama
Aldersgrense 11 år
Spilletid 1 time 49 minutter
Undertekst Norsk
    Laster
    Laster