Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

AC/DC - Back In Black - Remastered (CD)

Back in Black er det syvende studioalbumet av det australske hardrock-bandet AC/DC, platen ble utgitt 25. juli 1980. Det er også AC/DCs sjette internasjonale studioalbum. Back in Black var AC/DCs første album innspilt uten bandets tidligere frontfigur og vokalist Bon Scott, som uventet gikk bort 19.
Pris
kr 199,00 -kr 20,00 kr 179,00
inkl. mva
Produktet kan ikke bestilles for øyeblikket
Beskrivelse

Back in Black er det syvende studioalbumet av det australske hardrock-bandet AC/DC, platen ble utgitt 25. juli 1980. Det er også AC/DCs sjette internasjonale studioalbum.
Back in Black var AC/DCs første album innspilt uten bandets tidligere frontfigur og vokalist Bon Scott, som uventet gikk bort 19. februar 1980. Bandet vurderte å oppløses etter dødsfallet, men etter samtaler med Bon Scotts mor Isa Scott, bestemte de seg for å fortsette. Kun uker senere ansatte de Brian Johnson som deres nye vokalist og tekstforfatter. Brødrene Young hadde allerede påbegynt arbeidet med bandets nye album før Bons død, og Bon Scott hadde skrevet flere tekster til potensielt nye låter. Likevel bestemte bandet seg for å gjøre om albumet og starte på nytt ved ansettelsen av Johnson. Robert John «Mutt» Lange, som produserte AC/DCs forrige plate, Highway to Hell, ble igjen bragt inn som produsent.


 


Dedikert som en hyllest til Scott, og bygget på et tema av mortalitet og hedonisme inneholdt det endelige albumet noen av AC/DCs største hitlåter, inkludert tittelsporet «Back in Black», «Hell Bells», «You Shook Me All Night Long» med flere. Albumet skulle vise seg å bli AC/DCs mest populære album og ligger i dag på andreplass i rekken over bestselgende album noen gang [1] og det mest solgte bandalbum noen gang med over 42 millioner eksemplarer solgt globalt. Kun Michael Jacksons Thriller har solgt flere eksemplarer. Albumet står også oppnevnt i Guinness Rekordbok som det mestselgende australske album noensinne.


 


Albumet ble remastret og gitt ut på ny i slutten av 1994, så igjen i Bonfire i 1997 og som en del av AC/DCs remasterserie i 2003. I tillegg ble en dobbelt-CD utgitt i 2005 hvor albumet var i et forbedret LPCM stereoformat og med videodokumentaren The Story of Back in Black.


 


Sporliste


01. Hells Bells
02. Shoot To Thrill
03. What Do You Do For Money Honey
04. Given The Dog A Bone
05. Let Me Put My Love Into You
06. Back In Black
07. You Shook Me All Night Long
08. Have A Drink On Me
09. Shake A Leg
10. Rock And Roll Ain´t Noise Pollution

Spesifikasjoner
Varenr. 5099751076520
Utgitt 1980
Format CD
Sjanger Hardrock
Se alt av AC/DC
    Laster
    Laster