Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

Hans-Erik Dyvik Husby - I Ljuset Av Cornelis (CD)

I november 2010 hadde Cornelis premiere, med Hans-Erik Dyvik Husby (alias Hank von Helvete fra Turboneger) i rollen som den legendariske svenske trubaduren Cornelis Vreeswijk. Å bidra i filmen og på filmmusikken var dog ikke nok for Husby, som her viderefører samarbeidet med Jack Vreeswijk,
Produktet kan ikke bestilles for øyeblikket
Beskrivelse
I november 2010 hadde Cornelis premiere, med Hans-Erik Dyvik Husby (alias Hank von Helvete fra Turboneger) i rollen som den legendariske svenske trubaduren Cornelis Vreeswijk. Å bidra i filmen og på filmmusikken var dog ikke nok for Husby, som her viderefører samarbeidet med Jack Vreeswijk, Cornelis' sønn. På I Ljuset av Cornelis gjør de sammen sine egne tolkninger av visemesterens låter, med et resultat som er både spennende og utradisjonelt.


Sjelden har Vreeswijks musikk blitt tolket like nakent og slående som her, og spennvidden er fascinerende stor - på noen låter får visene være nettopp viser, mens vi på andre spor tas med på en reise ned i sjelens dypeste avgrunner. Inspirasjonen kommer fra den musikken Hans-Erik selv vokste opp med, som Spacemen 3, The Byrds, The Doors, The Velvet Underground, britisk pop og amerikansk vestkystrock. Og når han blander referansene med sin egen personlighet, skjer det noe helt spesielt. Han er ikke Cornelis Vreeswijk, noe han også er nøye med å påpeke, men de to kan trygt beskrives som sjelevenner. Og dersom Cornelis Vreeswijk hadde fått sitt gjennombrudd i 2011, er det ikke utenkelig at han ville hørt ut som dette.


 


Jack Vreeswijk som har fungert som musiker og produsent på ni av albumets låter. Tobias Fröberg står på sin side bak tre av de øvrige, og på disse sporene kan man høre Peter Morén og John Eriksson fra Peter, Björn & John.
 


Sporliste
01. Sommarkort
02. Cool water – på den gyllene freden
03. Balladen om Fredrik Åkare och den söte Cecilia Lind
04. Felicia adjö
05. En fattig trubadur
06. Somliga går med trasiga skor
07. Deirdres samba
08. Vaggvisa
09. Till Jack
10. Visa i vinden
11. Elisabeth
12. Tomtebloss
13. Ballad om en gammal knarkare

Spesifikasjoner
Varenr. 5052498375226
Utgitt 2011
Format CD
Sjanger Rock
    Laster
    Laster