Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

John Olav Nilsen & Gjengen - For Sant Til Å Være Godt (CD)

Loddefjordbandet John Olav Nilsen & Gjengen debuterer, og det etter å ha opplevd en sjelden forhåndshype i norsk sammenheng. Bandet ble gjort kjent av Erlend Øye, som tok dem med på sitt Opplett-samlealbum. Etter dette fikk bandet en voldsom oppmerksomhet, både før, under og etter By:Larm 2009.
Pris
kr 179,00 -kr 100,00 kr 79,00
inkl. mva
Produktet kan ikke bestilles for øyeblikket
Beskrivelse
Loddefjordbandet John Olav Nilsen & Gjengen debuterer, og det etter å ha opplevd en sjelden forhåndshype i norsk sammenheng. Bandet ble gjort kjent av Erlend Øye, som tok dem med på sitt Opplett-samlealbum.


Etter dette fikk bandet en voldsom oppmerksomhet, både før, under og etter By:Larm 2009. Bandet ble plutselig spydspissen i en ny Bergensbølge, de kom til finalen i Urørt, NRK P3 playlistet hiten "Diamanter & Kirsebær", de signerte platekontrakt med Voices Of Wonder og fikk Mikal Telle som manager.


 


For Sant Til Å Være Godt ble spilt inn våren 2009. Albumet er produsert og mikset av Yngve Sætre i hans Duper Studios i Bergen, mens Fredrik Saroea fra Datarock har fungert som co-produsent. Bandet selv beskriver sin musikalske stil som en blanding av nevrotisk gatepop, håpløs romanse og desperat realisme. Legg til at låtene er fengende, småskakke og fulle av en entusiastisk gjør-det-selv-holdning og du begynner å nærme deg en presis beskrivelse av Gjengens musikk.


 


Tekstene er sterke, og åpenbart noe av det beste som er gjort på norsk siden Jokkes glansdager. "Her finnes menn som ingen trenger og menn som ingen vil ha / Bussen går hvert kvarter, men ingen kommer seg herifra", synger John Olav Nilsen i "Ting Eg Lærte Når Eg Ventet På Bussen". Lengslene etter noe annet er påtagelig; det samme er ungdomsnostalgien og en tilsynelatende evig tro på kjærligheten. Nilsen har mye til felles med Håkan Hellström, bl.a. en dragning mot britiske postpunktradisjoner (fra The Clash, via Dexy's, til The Libertines), men han er mer rufsete - og tør vi si bedre?


 


Uansett, her har vi et nytt rockeband med fantastiske låter og drivende gode historier å fortelle - og det på NORSK. For Sant Til Å Være Godt er et etterlengtet og viktig album.


 


Sporliste
01. Hull I Himmelen
02. Valiumsvalsen
03. Piken Med Sviket
04. Sånne Som Oss
05. Diamanter & Kirsebær
06. Virvelvind
07. Der Eg Bor
08. Lykkelig Ulykkelig
09. Ting Eg Lærte Når Eg Ventet På Bussen
10. Ikkje Fåkk Med Kjærligheten
11. Ti Ganger Tusen

Spesifikasjoner
Varenr. VOW146CD
Utgitt 2009
Format CD
Sjanger Indierock
    Laster
    Laster