Dette nettstedet bruker cookies for å forbedre din opplevelse.

Wenche Myhre - Da Jeg Var Ung - De Fineste Sangene (CD)

15. februar fyller hele norges Wenche Myhre 70 år, og i den forbindelse slippes albumet "Da Jeg Var Ung - De Fineste Sangene" La meg være ung sang Wenche Myhre i 1964. Hun er fortsatt like ungdommelig selv om tittelen på denne samlingen tyder på det motsatte. Dette er de fineste sangene fra de
Produktet kan ikke bestilles for øyeblikket
Beskrivelse
15. februar fyller hele norges Wenche Myhre 70 år, og i den forbindelse slippes albumet "Da Jeg Var Ung - De Fineste Sangene"

La meg være ung sang Wenche Myhre i 1964. Hun er fortsatt like ungdommelig selv om tittelen på denne samlingen tyder på det motsatte. Dette er de fineste sangene fra de første pop-årene, men det er også plass til flere ungdommelige flotte poplåter. "Vinter og sne" (1966), "Du og jeg og vi to" (1972), "Vi lever" (1982) og "66 år" (1983).

Karrieren startet tidlig i barneårene der faren Kjell og broren Reidar utgjorde orkesteret. Det var derfor ikke noe nytt for henne å stå på en scene å synge da hun var blitt 13 år, bortsett fra at stedet var showteateret Chat Noir i Oslo og at hun deltar i et talentshow på sin fødselsdag der førstepremien er en platekontrakt. 13-åringens overbevisende artist- og sangtalent gjorde at hun vant. Den første singelen "Åh, det er søndag" (1960) beviste dette. Hun var lovende. Tre singler fulgte etter med betinget suksess før NRK både i radio og fjernsyn i 1962 fattet interesse for "Katta vår". Dette ble gjennombruddet. Wenche ble "Katta vår" for hele Norge, men hun var også "Ei snerten snelle" og hun kunne be om "En cowboy til mann". I 1964 kom slagerne "Jeg marsjerer ved din side" og "Jeg går på skole", noe Wenche virkelig forsøkte å gjøre mellom alle plateopptakene, spillejobbene og tv-sendingene.

Tenåringen fikk i tillegg roller i flere filmer. Samtidig ble hun lansert i Tyskland og til det som skulle bli et internasjonalt gjennombrudd. Grand Prix-slageren "La meg være ung" kom bare på fjerde plass i finalen i 1964 på hennes egen 17-årsdag, men for det norske ungdomspublikumet var dette vinneren. Wenche ble om mulig enda mer populær. Hun fylte blant annet universitetsplassen med en opptreden der politiet hadde vanskeligheter. En folkemengde på titusenvis ville storme scenen. "La meg være ung" er av mange regnet som tidenes norske Grand Prix-melodi og en revolusjonerende popsang inspirert av tidens "opprørske" popsjanger. I norsk sammenheng udødeliggjort av Arne Bendiksens tekst og melodi og Egil Monn Iversens internasjonale arrangement. Resten er historie.

Tracklist
01. La meg være ung
02. Jeg marsjerer ved din side
03. Åh, det er søndag
04. Vinter og sne
05. En god gammel firkantet vals
06. Gi meg en cowboy til mann
07. Katta vår
08. Ei snerten snelle
09. Jeg går på skole
10. Jeg vet hva jeg vil
11. Si meg hvorfor
12. Kom hjem, kjære far
13. Du og jeg og vi to (Stereo)
14. Kan jeg tro ditt løfte
15. Kanskje det er deg
16. Du forstår ingenting
17. Vi lever (Stereo)
18. Tenk så deilig det skal bli
19. Alltid bare vente
20. Det du ikke får
21. 66 år (Stereo)
22. La meg være ung (Karaokeversjon)
Spesifikasjoner
Varenr. ESS040
Utgitt 2017
Format CD
Sjanger Pop
Se alt av Wenche Myhre
    Laster
    Laster